Meteen naar de inhoud

Expositie ‘Van buiten naar binnen’ in Bibliotheek Hilversum verlengd

Eric Tiggeler exposeert in november 2021 in Bibliotheek Hilversum schilderijen die hij maakte in de coronaperiode. ‘Van buiten naar binnen’ is het thema: geïnspireerd door de lockdown schildert Tiggeler verstilde, lege interieurs. De expositie (oorspronkelijk gepland tot 10 november) is verlengd en nog steeds te bezoeken.

Het begon met een schilderij van een leegstaande winkel in de Hilversumse Herenstraat. Een plek waar je de sporen terugziet van jarenlang gebruik: afbladderend behang, versleten vloeren, barsten in de muren. Het werd het begin van een serie schilderijen.

Van buiten naar binnen
De coronatijd was voor Tiggeler een aanleiding de stap te zetten van buiten naar binnen: ‘Van straatgezichten naar het verhaal áchter de gevels. Vooral lege huizen spreken tot de verbeelding: wie hebben hier geleefd, wat is er gebeurd, wie woont hier morgen? Het zijn geen levenloze plekken, maar scènes waar iedereen zijn eigen verhaal bij kan bedenken.’

Over Eric Tiggeler
Eric Tiggeler exposeerde met Art Hilversum onder andere in Museum Hilversum en werd in 2019 winnaar van de competitie ‘Schilderij van het jaar’. De expositie Van buiten naar binnen is tot en met 10 november 2021 te zien in het leescafé van de centrale bibliotheek. Alle schilderijen zijn te koop.