Ga naar de inhoud

Interview met Gooi en Eemlander

Droom van de stadsschilder

Waar iedereen dagelijks achteloos aan voorbijgaat, daar ziet Eric Tiggeler schilderijen in. Het parkeerterrein van de Gamma, een kliko in een steeg, een vuilcontainer op de stoep. Want juist in het oninteressante schuilt vaak het interessante, vindt de schilder. Het resultaat: verstilde stadsgezichten waarin vaak het ochtend- of avondlicht bijna ongemerkt de hoofdrol speelt.

De Hilversumse kunstschilder Eric Tiggeler werd afgelopen weekeinde uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing Schilderij van het Jaar. Uit bijna 700 inzendingen – van zowel amateurs als beroeps – koos de vakjury in een Haagse galerie voor zijn werk ’Mahlerlaan, maandagmorgen’, een verstild Amsterdams stadsgezicht.

De Hilversummer gaat steevast op pad met een klein cameraatje. Foto’s maken van plekken die in de meeste ogen niet fotogeniek zijn. De gevel van de Action aan de Herenstraat in Hilversum bijvoorbeeld. „Ik had al in mijn hoofd dat dat een mooie locatie zou kunnen zijn voor een schilderij. Maar je kan twintig keer door een straat fietsen en foto’s maken en dan is het steeds bagger. En dan, die eenentwintigste keer, dan is het ineens raak. Dan valt het licht precies goed en denk je: dit is ’m.”

Lees het hele interview op de site van Gooi en Eemlander.