Ga naar de inhoud

Eric Tiggeler wint Schilderij van het Jaar

Mahlerlaan, maandagmorgen

Februari 2019 – Kunstenaar Eric Tiggeler uit Hilversum is winnaar van de competitie Schilderij van het jaar 2018. Uit bijna 700 inzendingen koos de vakjury voor zijn werk Mahlerlaan, maandagmorgen’. Juryvoorzitter Joop Daalmeijer: ‘De jury was unaniem gevangen door het sferische licht in dit schilderij.’

Eric Tiggeler is trots op zijn bekroning: ‘Ik kies bewust onderwerpen die helemaal niet zo schilderachtig zijn. Van Amsterdamse kantoren tot parkeerterrein van de Gamma in mijn woonplaats Hilversum. Dus het is een fantastische stimulans om daar erkenning voor te krijgen van een vakjury.’ 

Organisatie
Schilderij van het jaar is een open competitie waaraan 694 kunstenaars uit Nederland en België deelnamen. Met de wedstrijd wil de organisatie de waardering voor de teken- en schilderkunst en de naamsbekendheid van tekenaars en schilders verhogen. Leden van de vakjury zijn onder anderen Leo van Heijningen van Kunstzaal Van Heijningen, Ceciel de Bie en Joop Daalmeijer, voormalig voorzitter van de Raad voor Cultuur.

Links: